Ветерани - учасники ліквідації наслідків Чорнобильської аварії нагороджені грамотами Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської аварії

23 квітня в Славутичі відбулось нагородження ветеранів - учасників ліквідації наслідків Чорнобильської аварії. Напередодні 30-х роковин тих трагічних подій вручити грамоти Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської аварії приїхав екс-голова комітету Микола Томенко. 

«Буде етично та морально правильно, щоб ми вшанували людей, які брали участь в ліквідації наслідків аварії саме весною 1986 року, що одними з перших встали на боротьбу з розбурханим атомом» - сказав Микола Томенко, вручаючи Почесні грамоти Комітету Верховної Ради України. Їх отримали: начальник зміни ХЦ Микола Анненков, машиніст-обхідник турбінного обладнання Юрій Волков, машиніст насосних установок Василь Гумін, інженер ВЯБ Валерій Дмитрієв, начальник ЕЦ Андрій Зіненко, майстер ЕЦ Олександр Забірчєнко, інженер  ПТВ Валентин Іванов, оператор центрального залу РЦ В’ячеслав Камендровський, лаборант  ХЦ Клавдія Катіна, оператор 5 гр. ЦЗ РЦ Василь Кірнєв, фрезерувальник ЦЦР Борис Ковальов, електрозварник ЦТПК Анатолій Козюра, маляр РСЦ Валентина Курлаєва, старші майстри ЦРБ Анатолій Курунов та Валерій Марусєв, черговий електрослюсар ЕЦ Микола Нечипоренко, інженер ЕЦ Володимир Суєтінов, водій АТГ Петро Федоренко, майстер ЦТАВ Микола Фоменок, слюсар ЦЦР Олексій Шевченко (все посади станом на 1986 рік). Від імені нагороджених Олександр Забірчєнко подарував фотоколаж Миколі Володимировичу та висказав слова підтримки та вдячності.  

Як віце-президент НОК України Микола Томенко передав для кожної з славутицьких шкіл невеликі набори спортінвентарю, а для шкільних бібліотек - 17 книг про дослідження історії української конституції, 4 з яких відносяться до періоду новітньої історії нашої держави. 

Міський голова Юрій Фомічєв у своєму слові у відповідь від імені всіх славутичан подякував Миколаю Томенко за все, що він зробив і робить для Славутича, для чорнобильців, для Чорнобильської АЕС та зони відчуження. 

В зустрічі також взяли участь почесний мер міста Славутича, депутат обласної ради Київської області Володимир Удовиченко, секретар міської ради Володимир Борисов, заступник міського голови Олександр Лінкевич, голова ППО ДСП ЧАЕС  Максим Орлов та заступник голови Вікторія Бабак, заступник начальника управління освіти Алла Ігнатова.

Нагородження ветеранів - учасників ліквідації насл...
Нагородження ветеранів - учасників ліквідації насл...
Нагородження ветеранів - учасників ліквідації насл...
Нагородження ветеранів - учасників ліквідації насл...
Нагородження ветеранів - учасників ліквідації насл...
Нагородження ветеранів - учасників ліквідації насл...

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин