Розпочато монтаж обладнання на СВЯП-2

В рамках реалізації проекту завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива «сухого» типу на майданчик будівництва СВЯП-2 надійшов підйомний пристрій для паливних патронів (ПП). Цей пристрій буде використовуватися як частина основного обладнання в технологічному ланцюгу підготовки ВЯП до зберігання і призначений для переміщення порожніх і завантажених ВТВЗ паливних патронів.

В даний час ведеться монтаж поставленого обладнання в Установці з підготовки відпрацьованого ядерного палива до зберігання (будівля УПВПЗ), після чого заплановано проведення індивідуальних випробувань і комплексного тестування для підтвердження працездатності та функціональності підйомного пристрою ПП при взаємодії з суміжними системами і обладнанням.

Крім того, на найближчі дні заплановано початок монтажу ковзного тримача в гарячій камері. Ці роботи означають перехід робіт по завершенню будівництва СВЯП-2 на новий найважливіший для реалізації проекту етап.

Підйомний пристрій для паливних патронів, СВЯП-2, ...
Підйомний пристрій для паливних патронів, СВЯП-2, ...

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин