Асамблея донорів відбудеться у плановому режимі - 22 липня 2016 року

Українська делегація готується до Асамблеї донорів Чорнобильського фонду «Укриття», що пройде 22 липня у Лондоні, де Європейський банк реконструкції і розвитку та замовник – ДСП «Чорнобильська АЕС» будуть доповідати представникам країн-донорів про стан виконання двох найбільших проектів, які реалізуються на промисловому майданчику ЧАЕС і наразі перебувають на завершальному етапі.

Делегацію з української сторони на Асамблеї буде очолювати Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. За його дорученням Голова ДАЗВ Віталій Петрук 11 липня провів підготовчу нараду, під час якої з’ясовувалась готовність української сторони до Асамблеї (графік робіт, існуючі перспективи та ризики тощо). Керівник групи управління проектом НБК Оскар МакНіл підкреслив, що загалом роботи тривають у відповідності з графіком, а насування Арки очікується в листопаді нинішнього року.

Головний інженер групи управління проектом Андрій Савін розповів, що є проблеми з виконанням графіка проекту СВЯП-2, проте докладається усіх зусиль, щоб подолати відставання від зазначених термінів.

«Наше Агентство працює над виконанням одного з пріоритетних завдань Міністерства екології та природних ресурсів – підвищення рівня екологічної безпеки у зоні відчуження. У нас є два головних проекти, і хоча існують певні ризики, ми тримаємо їх під контролем. У цілому українська сторона готова до липневої Асамблеї донорів», - підкреслив на завершення наради В. Петрук.

Довідково:

У 1997 році на червневому саміті країн «великої сімки» в Денвері (США) було прийнято рішення створити при ЄБРР Міжнародний Чорнобильський фонд «Укриття» (The Chernobyl Shelter Fund).Тоді ж країни «сімки» пообіцяли Україні внести до Фонду не менше 300 млн. доларів США. А для того, щоб залучити до фонду якомога більше пожертвувань, восени того ж року була створена Асамблея донорів Чорнобильського фонду «Укриття» (ЧФУ). Слід сказати, що буквально протягом першого місяця про свої донорські зобов'язання заявили 20 країн плюс Євросоюз. Сьогодні Асамблея донорів налічує вже 28 країн світу.

Як правило, Асамблея країн-донорів збирається двічі на рік.

Прес-служба ДАЗВ

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин