Факти не підтвердилися

Як відомо, в червні 2016 року Національна поліція України пред'явила посадовим особам Чорнобильської АЕС звинувачення в тому, що кошти міжнародної технічної допомоги, що надаються Україні для реалізації міжнародних проектів на Чорнобильській АЕС, нібито розкрадаються шляхом переведення їх на рахунки Свято-Іллінської парафії Київської єпархії Української православної церкви (м. Славутич) і подальшого їх перерахування на рахунки іноземних компаній.

Крім того, були пред'явлені підозри і самій Свято-Іллінській парафії, зокрема, в тому, що нею нецільовим чином використовуються кошти, що добровільно перераховуються жителями міста (в тому числі, і працівниками ЧАЕС) на будівництво храму в м. Славутич.

Для перевірки зазначених відомостей Славутицькою міською радою була створена «Тимчасова контрольна комісія з питань перевірки збору та використання коштів на будівництво Храму Української православної церкви м.Славутич». В результаті проведеної ретельної перевірки комісією було встановлено невідповідність заявлених фактів дійсності, про що свідчить звіт, наданий комісією.

Звіт тимчасової контрольної комісії

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин