Семінар МЦ ВАО АЕС за темою "Поводження з радіоактивними матеріалами" відбувається на ЧАЕС

Сьогодні, 27 жовтня, на Чорнобильській АЕС (НТЦ, м.Славутич) стартував триденний семінар Московського центру ВАО АЕС за темою «Поводження з радіоактивними матеріалами». 

Семінар зібрав понад 40 спеціалістів з семи країн світу. Крім представників МЦ ВАО АЕС та Чорнобильської АЕС, у семінарі беруть участь  спеціалісти ДІЯРУ, НАЕК «Енергоатом», Інституту геохімії навколишнього середовища НАН України, Ігналінської АЕС, АЕС «Пакш» (Угорщина), «Дуковани» (Чехія), «Козлодуй» (Болгарія), «Бушер» (Іран), Білоруської АЕС, ЗАЕС, ЮУАЕС, РАЕС та ХАЕС. 

В ході семінару будуть обговорюватися питання поводження з радіоактивними матеріалами,   радіоактивно-забрудненим обладнанням до їх переводу в РАВ або звільнення від регулюючого контролю, зокрема їх зберігання та транспортування,  питання радіаційної безпеки при поводженні з РМ; використовувані  методи та засоби фрагментації та дезактивації. Також будуть розглянуті проблеми характеризації радіоактивних матеріалів, існуючі комплекси по характеризації РМ, що звільнюються від регулюючого контролю, альтернативні методи звільнення від регулюючого контролю.

Завтра учасники семінару продовжать свою роботу в Славутичі, а у четвер, 29 жовтня, відвідають об’єкти на промисловому майданчику ЧАЕС.   

Семінар МЦ ВАО АЕС за темою "Поводження з радіоакт...
Семінар МЦ ВАО АЕС за темою "Поводження з радіоакт...
 

Найближчі події

На початку травня 1977 р. почались пуско-налагоджувальні роботи на 1-у енергоблоці ЧАЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин