Відбулася чергова нарада щодо ходу реалізації проекту підсилення та герметизації існуючих конструкцій ІІ черги ЧАЕС

10 листопада відбулася чергова нарада щодо ходу реалізації проекту підсилення та герметизації існуючих конструкцій ІІ черги ЧАЕС. В нараді взяли участь представники адміністрації станції, підрядних організацій, що задіяні в даному проекті, групи управління проектом ПЗУ, компанії НОВАРКА, а також інституту «КИЇВЕНЕРГОПРОЕКТ», що є проектантом робіт. Вів нараду генеральний директор ЧАЕС Ігор Грамоткін. 

В ході наради було підтверджено, що взаємодію, задовольняючу усі сторони процесу, встановлено. Як підкреслив керівник проекту підсилення та герметизації існуючих конструкцій ІІ черги ЧАЕС Віктор Хаврусь, це є надважливим для того, щоб даний проект та проект будівництва НБК не заважали один одному ні в частині термінів виконання робіт, ні в частині проектних заходів, ні в частині логістики.

В даний час графік прискорення проекту переданий до ГУП ПЗУ, та після його детального розгляду буде затверджений замовником — ЧАЕС. Ведеться розробка та розгляд робочої документації, - підкреслили представники КІЕП. Завершується процес оцінки необхідних для прискорення проекту матеріальних та фінансових ресурсів з боку компанії-підрядника проекту. Крім того, протягом тижня, що минув з часу попередньої наради, було розпочато додаткову мобілізацію персоналу на проммайданчик, і в даний час кількість персоналу збільшено на 50 працівників — з 170 до 220, а до кінця поточного тижня досягне 250 людей. 

Учасники наради намітили заходи з оптимізації діючої системи допуску підрядного персоналу на майданчик, а також з підсилення контролю за безпечним виконанням робіт за проектом. 

Рішення про початок прискорення проекту може бути прийнято наступного вівторка — після уточнення питань комерційного характеру. 1 грудня Європейський банк реконструкції та розвитку призначає засідання спільного комітету Україна - ЄБРР з метою визначення остаточної вартості проекту підсилення та герметизації існуючих конструкцій ІІ черги ЧАЕС, оскільки всі роботи в його рамках здійснюються за рахунок коштів українського внеску до ЧФУ.

Нарада щодо ходу реалізації проекту підсилення та ...
Нарада щодо ходу реалізації проекту підсилення та ...
Нарада щодо ходу реалізації проекту підсилення та ...
 

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин