Укладено договір на завершення будівництва ЗПРРВ

У рамках реалізації проекту будівництва заводу з переробки рідких радіоактивних відходів (ЗПРРВ) на Чорнобильській АЕС 7 серпня 2017 за результатами відкритих торгів було укладено договір з будівельною компанією «Укрбудмонтаж». Компанія виконуватиме роботи із завершення будівництва та приведення протипожежних систем у відповідність чинній нормативній базі.

Будівництво ЗПРРВ здійснювалося за рахунок міжнародної технічної допомоги з коштів Рахунку ядерної безпеки та було призупинено внаслідок завершення виділеного бюджету. Відновлення та завершення будівництва ЗПРРВ з коштів держбюджету України стало можливим після затвердження скоригованого проекту.

Виконання робіт за договором з компанією «Укрбудмонтаж» дозволить ввести об'єкт в експлуатацію і почати переробку рідких РАВ на проммайданчику ДСП ЧАЕС. Завершення робіт за договором заплановано на травень 2018 року.

Читайте більше про Завод з переробки рідких радіоактивних відходів тут.

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин