На Чорнобильській АЕС відбулася нарада вищого керівництва за проектом СВЯП-2

5 жовтня на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС відбулася нарада вищого керівництва за проектом СВЯП-2. В нараді взяли участь представники Департаменту ядерної безпеки ЄБРР Biнc Новак, Cтівeн Вайт, Олександр Славіс та Валерій Кулішенко, а також представники керівного складу компанії “Холтек”, яка є генеральним підрядником проекту. Чорнобильську АЕС на нараді представляли генеральний директор Ігор Грамоткін, головний інженер проекту підвищення безпеки Андрій Савін, заступник директора технічного Володимир Пєсков.

В ході наради, яка відбулась на майданчику будівництва нового сховища, було розглянуто стан справ щодо випробування обладнання СВЯП-2 та проведення комплексних "холодних" випробувань на об'єкті. Представники банку також побували безпосередньо у “гарячій” камері СВЯПу, де проводились випробування різального обладнання та копіюючих маніпуляторів.

Окрім того, учасники наради відвідали майданчик будівництва нового безпечного конфайнмента і переконалися у помітному прогресі перебігу проекту.

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин