Про охорону Чорнобильської АЕС

В п‘ятницю, 05 грудня 2014 року, о 23:20 на Чорнобильській АЕС була отримана анонімна інформація про мінування блоку №4.

Як повідомив заступник генерального директора ДСП ЧАЕС Євген Катунін, оперативним персоналом Чорнобильської АЕС, військовослужбовцями, які здійснюють охорону станції було терміново реалізовано комплекс заходів з обходу та огляду приміщень, будівель і територій, а також зовнішніх об‘єктів станції.  Сторонніх осіб та предметів на промисловому майданчику ЧАЕС не виявлено. 

Незважаючи на відсутність реальних загроз щодо мінування проммайданчика, у поточний час здійснюється посилений режим охорони та патрулювання територій та об‘єктів ДСП «Чорнобильська АЕС». До заходів залучено МВС та СБУ. Встановлюється особа «телефонного мінера». 

Обладнання та системи фізичного захисту Чорнобильської АЕС працюють у штатному режимі. Нагадаємо, що з початку року підрозділи охорони та служби фізичного захисту АЕС України перебувають у режимі підвищеної готовності.

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин