Завершився черговий навчально-консультаційний курс для спеціалістів японської компанії ТЕРСО, що проходив на ЧАЕС 4-5 грудня поточного року

Семінар було організовано Чорнобильською АЕС для групи японських  спеціалістів, що займаються проблемами подолання наслідків аварії на  АЕС «Фукусіма-Даічі». Гості ознайомилися с чорнобильським досвідом стосовно заходів зі зниження доз, що застосовуються в гострий період на територіях з високим рівнем випромінювання, технологіями радіаційного моніторингу, методами та засобами радіаційного захисту, організацією системи дезактивації та поводження з РАВ, санітарного контролю на ЧАЕС та зонування радіоактивно забрудненої території, а також проінформували колег з Чорнобильської АЕС щодо поточного стану майданчика АЕС «Фукусіма-Даічі».

Крім того, представники ТЕРСО відвідали локальну зону об’єкту «Укриття», де оглянули будівлю модернізованої системи пилопригнічення на «Укриття», системи свинцевого екранування, ознайомилися з організацією системи доступу на об’єкт, а також – вихідного контролю персоналу шляхом застосування ЛВЛ (лічильник випромінювання людини).

Підбиваючи підсумки навчальної зустрічі, представники японської сторони відзначили велике значення японсько-української співпраці у сфері подолання наслідків аварії на АЕС «Фукусіма-Даічі», що сталася в березні 2011 року. За три з половиною роки співробітництва в даному напрямку японські спеціалісти здійснили більше 10 візитів на чорнобильській майданчик з метою отримання консультацій у сфері безпеки при організації робот на радіоактивно забруднених територіях. 

 

Візит представників компанії TEPCO, 04-05 грудня 2...
Візит представників компанії TEPCO, 04-05 грудня 2...
Візит представників компанії TEPCO, 04-05 грудня 2...
Візит представників компанії TEPCO, 04-05 грудня 2...

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин