Огороджувальний контур блока №4 Чорнобильської АЕС відновлено

25 грудня підписано Акт про готовність об’єкта до експлуатації в рамках проекту «Відновлення огороджувального контуру машинного залу 4-го енергоблоку ЧАЕС між осями 46-52 та А-Б». До аварійного отвору, що утворився в результаті обвалу стінових панелей та частини покрівлі машинного залу блоку встановлено просторовий блок вагою 53 тонни. Він повністю закрив аварійний отвір, що виник внаслідок аномальної події, що сталася 12 лютого 2013 року. Акт підтверджує, що заплановані проектом заходи виконано. 

Нагадаємо, 12 лютого 2013 року сталося часткове руйнування стінових панелей та частини легкої покрівлі машинного залу блоку№4 над приміщеннями, що не обслуговуються. Площа руйнування склала близько 600 м2. Важливо зазначити, що дана конструкція не є відповідальною будівельною конструкцією об’єкту «Укриття».

Проект «Відновлення огороджувального контуру машинного залу 4-го енергоблоку ЧАЕС між осями 46-52 та А-Б» віднесено до 5-ї категорії складності.

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин