ДСП ЧАЕС отримано окремий дозвіл на експлуатацію ЗПРРВ

В рамках чинної ліцензії серії ЕО №000040 на зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, Держатомрегулювання України видало ДСП ЧАЕС окремий дозвіл серії ОД №000040/7 на експлуатацію заводу по переробці рідких радіоактивних відходів. Окремий дозвіл видано 11 грудня 2014 року та має термін дії – до завершення робот у рамках даного дозволу.

Згідно даного документа ДСП ЧАЕС дозволяється здійснювати діяльність по експлуатації заводу по переробці рідких радіоактивних відходів, а саме – здійснювати переробку кубового залишку з ємкості сховища рідких відходів (СРВ) в обсягу для заповнення двох симетричних модулів спеціально обладнаного приповерхневого сховища твердих радіоактивних відходів (СОПСТРВ) комплексу «Вектор».

Окремим дозволом встановлено умови здійснення діяльності, при виконані яких можлива експлуатація об’єкта. Однією з умов є наявність Сертифікату, що видається Державною архітектурно-будівельною інспекцією після прийняття в експлуатацію завершеного будівництвом об’єкту згідно встановленого постановою Кабінету Міністрів України №461 від 13.04.2011 року «Порядку прийомки в експлуатацію завершеного будівництвом об’єкту».

В даний час на об’єкті здійснюється обслуговування технологічного обладнання персоналом заводу без переробки РАВ та випуску продукції.

 

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин