До уваги представників ЗМІ

Події, що відбуваються в країні протягом останнього року, дали можливість національним засобам масової інформації проводити більш активну та жорстку політику у сфері публікації антикорупційних та викривальних матеріалів, провдення журналістських розслідувань, що стосуються діяльності чиновників всіх рівнів.

Посилення ролі інформаційних ресурсів та значимості журналістської роботи – вкрай позитивний процес.

У той же час з певних причин, зокрема, у зв’язку с частою зміною керівництва підприємств, міністерств та відомств, що стосуються діяльності Зони відчуження, а також з причини низької ефективності роботи деяких керівників ДАЗВ, на інформаційних ресурсах України все частіше стали з’являтися матеріали, що у негативному руслі висвітлюють роботу адміністрації зони відчуження та процеси, що тут відбуваються. 

Керівництво Чорнобильської АЕС багато років намагається забезпечувати відкритість та прозорість діяльності свого підприємства. Тільки за 2014 рік станцію відвідала 1110 чоловік з 36 країн світу (151 делегація) з яких 128 чоловік представляли засоби масової інформації різних країн (29 делегацій). Однак,  оскільки ДСП ЧАЕС є структурним підрозділом державного агентства України по управління зоною відчуження, будь-які критичні матеріали, що стосуються ДАЗВ, опесередковано дискредитують і персонал Чорнобильської атомної електростанції, що негативно позначається на соціально-психологічному кліматі в колективі, а значить і на безпеці підприємства в цілому.

Враховуючи вищесказане, керівництво Чорнобильської АЕС прийняло рішення провести 12 лютого 2015 року на території ЧАЕС прес-тур для українських ЗМІ, що включає в себе відвідування основних об’єктів промислового майданчика (оглядовий павільйон, НБК, ЗПРРВ, ПКПТРВ, СВЯП-2) та зустріч з керівництвом ЧАЕС, з метою максимально повного висвітлення діяльності підприємства, в тому числі роботи по зняттю ЧАЕС з експлуатації, будівництва нового безпечного конфайнмента та міжнародних проектів.

Збір на КПП “Дитятки» о 09.15.  Початок прес-тура о 10-00.

Участь в заході просимо підтвердити до 05.02.2015, надіславши заповнену реєстраційну форму на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або факсом +38 (04593) 26171.

За додатковою інформацією звертайтесь:

Відділ міжнародного співробітництва та інформації, тел. (04593) 42254.

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин