На ПКПТРВ завершено другий етап введення в експлуатацію

На заводі з переробки твердих радіоактивних відходів (ЗПТРВ) промислового комплексу по поводженню з твердими радіоактивними відходами (ПКПТРВ) успішно завершено другий етап введення в експлуатацію («гарячі» випробування).

Мета проведення другого етапу «гарячих» випробувань полягала в перевірці можливості послідовного виконання операцій з переробки (сортування та кондиціонування) РАВ, а також можливості досягнення критеріїв приймання на захоронення шляхом дотримання проектної технології поводження з відходами на всіх етапах виготовлення кінцевого продукту.

В ході проведення випробувань персоналом підрозділів ЧАЕС виконані роботи по поводженню з партіями непресуємих і негорючих низько- і середньоактивних короткоіснуючих відходів (НСА-КІВ), пресуємих НСА-КІВ, горючих твердих і рідких РАВ, партією низько- і середньо активних довгоіснуючих РАВ. Отримано 2 упаковки (контейнер КЗ-З) з кінцевим продуктом, що відповідає критеріям приймання РАВ до спеціально обладнаного приповерхневого сховища твердих РАВ.

Роботи за «Програмою введення в експлуатацію ПКПТРВ» і «Робочою програмою проведення другого етапу гарячих випробувань ПКПТРВ» виконані в повному обсязі, робочою комісією підписано акт про закінчення другого етапу введення в експлуатацію ПКПТРВ.

За підсумками проведення «гарячих» випробувань звітні документи будуть направлені до Держатомрегулювання України для отримання окремого дозволу на проведення третього етапу введення в експлуатацію ПКПТРВ.

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин