На ЧАЕС будуть створені додаткові дільниці з дезактивації

В даний час на Чорнобильській АЕС ведеться демонтаж обладнання машинного залу енергоблоку №1. Найближчим часом персонал розпочне роботи з демонтажу в машинному залі блоку №2. 

У зв’язку із запланованим збільшенням обсягів робіт з демонтажу, виникла необхідність у створенні додаткових дільниць з дезактивації обладнання, що демонтується. З метою збільшення ефективності окремих будівель та приміщень станції, було прийнято рішення щодо створення додаткових дільниць дезактивації на базі берегових насосних станцій 1, 2 (БНС-1, 2). 

За словами заступника директора технічного з експлуатації Володимира Пєскова, при створенні даних дільниць максимальним чином буде використовуватися обладнання тих систем, які вже виведено з експлуатації. Також варто зазначити, що всі роботи ведуться власними силами персоналу підрозділів ДСП ЧАЕС.

Для перевірки ходу робіт по реалізації програми заходів щодо створення дільниць дезактивації, 6 серпня керівництвом ЧАЕС в складі генерального директора Ігоря Грамоткіна та заступника директора технічного з експлуатації Володимира Пєскова, було проведено обхід, який показав, що всі роботи проводяться у відповідності до затвердженого графіку та у повному обсязі.

БНС-1,2, 06 серпня 2015 року
БНС-1,2, 06 серпня 2015 року
БНС-1,2, 06 серпня 2015 року
БНС-1,2, 06 серпня 2015 року

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин