Звернення прес-служби Чорнобильській АЕС до засобів масової інформації

 

Звернення прес-служби Чорнобильській АЕС до засобів масової інформації


Шановні колеги!

Наступний рік буде ознаменований знаковим для ядерної галузі України та світу подією - у квітні 2016 – го світова спільнота відзначатиме 30-ті роковини аварії на ЧАЕС.

Всі ці роки Чорнобильська АЕС успішно справлялася зі своїми безпосередніми завданнями, при цьому паралельно виводила підприємство на європейські стандарти організації робіт, освоювала методи управління проектами міжнародного рівня, реалізовувала складні технологічні рішення, заробляла довіру західних партнерів, як для себе зокрема, так і для України в цілому.

Висока якість реалізації всіх поставлених перед підприємством завдань дозволяє Чорнобильській АЕС поставити перед собою додаткову мету: трансформувати в суспільній свідомості образ ЧАЕС як підприємства, на якому сталася ядерна катастрофа, в образ сучасної, високотехнологічної компанії, що займається напрацюванням досвіду щодо поводження з радіоактивними матеріалами та створює базу ефективних дій з ліквідації радіаційної та ядерної аварії. Для втілення в життя цієї мети ЧАЕС протягом багатьох років виконує такі додаткові завдання:

- активними діями доводить міжнародної та української громадськості, що головним пріоритетом для підприємства є безпека робіт, які проводяться на території промислового майданчика;
- демонструє відкритість і прозорість підприємства у сфері надання інформації про всі процеси, що відбуваються тут, та радіаційну обстановку, максимально об'єктивно і докладно висвітлює технічні роботи, що ведуться на майданчику;
- прагне бути максимально корисним для України і світу підприємством, напрацьовує безцінний для світової спільноти досвід, у тому числі в галузі зняття з експлуатації ядерних установок, поводження з радіоактивними матеріалами та інших сферах;
- сприяє формуванню бази знань про атомну енергетику для міжнародної та української громадськості.

Враховуючи інтерес світової спільноти до ситуації на ЧАЕС у зв'язку з майбутньою датою, Чорнобильська АЕС в черговий раз висловлює готовність цілком сприяти відвіданню об'єктів ЧАЕС представниками засобів масової інформації та звертається до світових та національним ЗМІ з наступним:

1. Відзначаючи значне зростання кількості візитів на територію 30-кілометрової зони і промислового майданчика, пов'язане з майбутнім 30-річчям аварії на ЧАЕС, та припускаючи максимальний пік відвідувань в березні-квітні 2016 року, просимо, по можливості, запланувати відвідування Чорнобильської АЕС в період з жовтня 2015 до березня 2016-го. Всі подробиці з організації візиту можна знайти тут.
2. При підготовці матеріалів про ЧАЕС просимо засоби масової інформації врахувати бажання підприємства провести корекцію ставлення світової спільноти до Чорнобильської АЕС з негативного (як підприємства, на якому сталася найбільша ядерна аварія) до позитивного (як наукомісткого і технологічного підприємства, що ділиться зі світом унікальним накопиченим досвідом ), витіснити основну асоціацію "аварія" новим лексичним набором "технології, безпека, користь".

ДСП Чорнобильська АЕС зацікавлена в розміщенні в засобах масової інформації матеріалів, що стосуються діяльності підприємства і ситуації на промисловому майданчику ЧАЕС.
У зв'язку з цим, прес-служба ЧАЕС висловлює готовність надати допомогу всім зацікавленим журналістам у підготовці статей і репортажів "чорнобильської" тематики, в підборі необхідного фактичного матеріалу, в наданні консультацій з технічних питань.

Крім того, розуміючи, що в нинішній ситуації у телевізійних журналістів / операторів не завжди є можливість особистої присутності на території ЧАЕС, прес-служба ЧАЕС готова по вашому запиту надати фото з архіву, а також самостійно підготувати для вас цикл актуальних фотографій / відеоматеріалів замовлених вами об'єктів.
З усіх питань, що стосуються підготовки матеріалів про ЧАЕС, звертайтесь:

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Тел.: 04593 42254

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин