Чорнобильську АЕС відвідали представники Міністерства оборони США

25 вересня майданчик Чорнобильської АЕС відвідала делегація групи Програми спільного зменшення загрози Міністерства оборони США на чолі з керівником міжнародних проектів Гері Парком. 

Візит відбувся в рамках перебування групи Програми зменшення загрози в Україні з метою ознайомлення з установами, які отримують допомогу Міністерства оборони США. 

Гості відвідали макетний зал ЧАЕС, де заступник директора з кадрів та режиму Євген Катунін надав загальну інформацію щодо стану справ на майданчику ЧАЕС, побували в приміщенні караульної служби, де змогли ознайомитися з особливостями організації охорони промислового майданчика Чорнобильської АЕС та об’єкту «Укриття», а також з системою  взаємодії між ЧАЕС та військовою частиною 3041 Національної гвардії України. Крім того, гості відвідали майданчик будівництва нового безпечного конфайнменту, оглядовий павільйон об’єкту «Укриття» та м. Припять.

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин