Тріумф працівників ЧАЕС на Чемпіонаті світу з дзюдо серед ветеранів

З 21 по 24 вересня в Амстердамі (Нідерланди) проходив VII Чемпіонат світу з дзюдо серед ветеранів. Україну на татамі Sporthallen Zuid представляли 30 спортсменів, четверо з яких є працівниками Чорнобильської АЕС. 

Ці змагання, як і Чемпіонат України з дзюдо серед ветеранів, що відбувся у квітні 2015 року в Дніпропетровську, стали для наших колег переможними. 

Так, старший інспектор з радіаційної безпеки ВВН Віктор Єрохов зайняв друге місто та став срібним призером (-100 кг, М-1, 30-34 роки).

У сімці завершив Чемпіонат світу у віковому дивізіоні М-1 і вазі -66 кг інженер ЦЕОУ(НБК) Василь Дьячук.  

Заступник начальника цеха ЦПРАО Микола Скрипов (-60 кг) зумів вибороти 5 місце, а інженер 1 категорії ЦЕОУ(НБК) Михайло Ковальов (-73 кг) зайняв почесне 11 місце.  

Учасники чемпіонату зазначають, що без підтримки адміністрації Чорнобильської АЕС та профспілкового комітету у України було б на одну медаль менше. «Велика вдячність Орлову Максиму Івановичу, Бабак Вікторії Володимирівні, які допомогли з вирішенням фінансових питань: оплатою проїзду, проживання та реєстрації учасників. Не дивлячись на те, що ми привезли тільки одну медаль, хлопці отримали великий досвід, взявши участь у турнірі такого рівня», - сказав Віктор Єрохов.

Досягнення подібних результатів - непроста задача. Спортсмени разом з групою інших любителів боротьби від 18 років та старше щоденно займаються у Московському фізкультурно-оздоровчому комплексі у славутицьких тренерів Валентина та Олега Геннадійовича Копилових. «Для мене це стало великою перемогою, адже я вперше потрапив на Чемпіонат свтіу. До цього були медалі з першостей України, з міжнародних турнірів, але ця медаль зароблена неймовірно важкою та напруженою працею, довелося дуже багато тренуватися, - зазначає Віктор Єрохов і додає: “Я хотів би побажати нашій молоді також займатися спортом, їздити на турніри, змагання, займати призові місця, тому що в житті потрібно вміти всього досягати власноруч!” 

Вітаємо наших колег та їх тренерів!

Чемпіонат світу з дзюдо серед ветеранів в Амстерда...
Чемпіонат світу з дзюдо серед ветеранів в Амстерда...
 

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин