Кабінет Міністрів України схвалив проект угоди між ЄБРР та Урядом про отримання гранту на ЧАЕС

Кабінет Міністрів схвалив проект угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку (як Розпорядником коштів Гранту з Рахунка ядерної безпеки), Кабінетом Міністрів України та Державною інспекцією ядерного регулювання України (як Одержувачем) про внесення змін № 1 до Угоди про грант (Проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС) між ЄБРР, Кабінетом Міністрів України та Державним комітетом ядерного регулювання від 8 липня 2009 р. (грант № 007). Про це свідчить відповідне розпорядження Уряду №1072-р від 13 жовтня 2015 року.

Відповідно до угоди, ЄБРР погоджується надати Держкомітету ядерного регулювання грант у сумі 3,5 млн. євро на ЧАЕС, а Україна погоджується забезпечити прийняття Державною інспекцією ядерного регулювання коштів за умови, що банк залишає за собою право зменшити суму гранту шляхом направлення інспекції письмового повідомлення (в якому зазначаються підстави) у випадку, якщо є можливість надання коштів для проекту з інших багатосторонніх або двосторонніх джерел або у випадку, якщо Україна не виконуватиме свої обов'язки за цим договором з належними совістю і ефективністю. Таким чином, Уряд уповноважив Голову Державної інспекції ядерного регулювання Сергія Божка підписати зазначену угоду.

За матеріалами сайту rbc.ua

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин