Розпочато роботу з піддомкрачування Західного моста системи основних кранів (СОК) НБК

25 листопада 2015 року в зоні монтажу нового безпечного конфайнмента на майданчику ЧАЕС розпочато роботу з піддомкрачування Західного моста системи основних кранів (СОК) НБК. 

Система основних кранів призначена для виконання демонтажу нестабільних конструкцій існуючого об’єкту «Укриття» після завершення будівництва НБК. СОК складається з:

•двох мостів по 96 метрів, що рухаються на 6 рейкових путях в західно-східному напрямку на відмітці +82.000м; 

•однієї стандартного візку вантажопідйомністю в 50 тонн, що рухається над мостом в північно-південному напрямку, власна вага візку складає 60 тонн;

•одного безпечного візку (з аварійною лебідкою), вантажопідйомністю в 50 тонн, рухається над мостом в північно-південному напрямку, власна вага візку складає близько 70 тонн;

•одного візку, обладнаного мобільною інструментальною платформою (МІП), вага МІП складає близько 110 тонн.

25 листопада 2015 Західний міст було піднято на 100 мм,  проведено заходи з тестування системи піддомкрачування,  виконано геодезичні роботи. 26-27 листопада роботи було продовжено і наразі Західний міст  піднято на висоту понад 30 метрів. 

Підйом СОК буде виконаний в два етапи. Підйом 1, що вже розпочато,  – західний міст, стандартний візок, безпечний візок, планується закінчити в листопаді цього року. Підйом 2, що включає східний міст та мобільну інструментальну платформу, заплановано на березень 2016. 

Вага СОК при першому підйомі складе 825 тонн, при другому -  813 тонн.

Роботи з підйому та їх точність координується з виробником СОК (PaR Systems, США), субпідрядником з підйому є компанія VSL, Швейцарія, що має 40-річний досвід в підйомах важковагових вантажів у всьому світі.

Піддомкрачування Західного мосту СОК НБК, 27 листо...
Піддомкрачування Західного мосту СОК НБК, 27 листо...
Піддомкрачування Західного мосту СОК НБК, 27 листо...

Найближчі події

15 травня 1976 р. встановлено регулярний дозиметричний контроль в районах зони прилягання до ЧАЕС
16 травня 1975 року наказом директора ЧАЕС створена комісія по підготовці і проведенню пуску 1-го енергоблока ЧАЕС

Розсилка новин