Держатомрегулювання України видало ДСП ЧАЕС окремий дозвіл на введення в експлуатацію нової вентиляційної труби II черги ЧАЕС (НВТ)

02.08.2013 Державна інспекція ядерного регулювання України видала ДСП ЧАЕС окремий дозвіл серії ОД за № 000033/7 на здійснення робіт з введення в експлуатацію нової вентиляційної труби II черги ЧАЕС (НВТ).

Згідно з цим дозволом введення в експлуатацію НВТ буде здійснюватись відповідно до “Рішення про введення в експлуатацію нової вентиляційної труби II черги ДСП ЧАЕС”, та “Програми введення в експлуатацію нової вентиляційної труби та супутніх систем II черги ДСП ЧАЕС”, затверджених 04.07.2013.

При виконанні робіт по введенню в експлуатацію НВТ ДСП ЧАЕС має забезпечити постійний контроль об'ємної активності повітря навколо об'єкта «Укриття» під час змін режимів систем вентиляції та закриття отвору вентиляційної труби ВТ-2, а після завершення етапу дослідної експлуатації НВТ забезпечити дотримання критерію витрати повітря через байпас об'єкта «Укриття».

Довідково. Оскільки існуюча вентиляційна труба 2-ої черги (ВТ-2) ЧАЕС перешкоджає влаштуванню східного торця НБК, та для забезпечення споживачів блоку №3, сховища рідких і твердих відходів, а також об'єкта «Укриття» (після демонтажу ВТ-2) в 2010 році почалися роботи зі зведення нової вентиляційної труби (НВТ), з одночасною частковою реконструкцією існуючих систем вентиляції та системи радіаційного контролю. Введення в експлуатацію НВТ повинно передувати початку демонтажу ВТ-2.

 

Найближчі події

15 травня 1976 р. встановлено регулярний дозиметричний контроль в районах зони прилягання до ЧАЕС
16 травня 1975 року наказом директора ЧАЕС створена комісія по підготовці і проведенню пуску 1-го енергоблока ЧАЕС

Розсилка новин