Зроблено ще один важливий крок до успішного введення СВЯП-2 в експлуатацію

1 серпня 2017 року розпочато перший етап комплексних випробувань СВЯП-2 з імітаторами ВТВЗ. Роботи проводяться відповідно до Програми випробувань, узгодженої Держатомрегулювання України.

Цьому важливому етапу передувала тривала і складна робота з виконання будівельно-монтажних і пуско-налагоджувальних робіт, проведення індивідуальних (приймальних) випробувань обладнання, комплексне випробування допоміжних систем, а також виконання комплексного випробовування однієї з найважливіших для роботи об'єкта системи - системи поводження з транспортним контейнером.

Важливо відзначити, що початок комплексних випробувань СВЯП-2 з імітаторами ВТВЗ розпочато відповідно до графіка реалізації проекту, в чому велика заслуга персоналу підрядних організацій і ДСП ЧАЕС.

У день початку комплексних випробувань СВЯП-2 майданчик будівництва відвідали представники Департаменту ядерної безпеки ЄБРР і вище керівництво проекту СВЯП-2. Вони ознайомилися з ходом робіт за проектом і провели нараду з технічних і фінансових питань його реалізації.

Керівник Департаменту ядерної безпеки ЄБРР Вінс Новак, який відвідував майданчик десять тижнів тому, відзначив, що досягнутий прогрес проекту його приємно вразив.

«Я навіть не вірив, що за такий короткий час можна зробити стільки багато і якісно!» - сказав пан Новак зі словами подяки керівникам ДСП ЧАЕС та підрядних організацій, які супроводжували його на майданчику.

Нагадаємо, що початок «гарячих» випробувань СВЯП-2 з відпрацьованим ядерним паливом заплановано на грудень цього року.

Перший етап комплексних випробувань СВЯП-2
Перший етап комплексних випробувань СВЯП-2
Перший етап комплексних випробувань СВЯП-2
Перший етап комплексних випробувань СВЯП-2
Перший етап комплексних випробувань СВЯП-2
Перший етап комплексних випробувань СВЯП-2

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин