В рамках проекту міжнародної технічної допомоги ЧАЕС отримала комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення

1 грудня 2015 року на майданчик ЧАЕС поставлено комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення в рамках проекту міжнародної технічної допомоги "Створення та реалізація центра візуалізації зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС". 

Даний проект реалізується в рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про співробітництво у сфері ядерної и радіаційної безпеки, зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкту "Укриття" на екологічно безпечну систему. Його фінансування здійснює Уряд Норвегії через Міністерство зовнішніх справ, підрядником виконання робіт виступає Інститут енергетичних технологій (IFE) Норвегії.

Дане обладнання та програмне забезпечення буде використовуватися для впровадження сучасних технологій тривимірного моделювання та візуалізації процесу зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС. Центр, що створюється в рамках проекту, дозволить виконувати планування та навчання персоналу, планування та контроль доз опромінення, візуалізацію радіаційних сценаріїв для виконання різноманітних завдань. Це дає можливість знизити трудовитрати, дозові навантаження на персонал, підвищити ефективність та безпеку демонтажних робіт, поводження з радіоактивними матеріалами. Також центр буде використовуватися для демонстрації процесів зняття з експлуатації органам влади та громадськості.

Введення центру в дослідно-промислову експлуатацію планується на початку 2016 року.

На ЧАЕС надійшло обладнання в рамках проекту міжна...
На ЧАЕС надійшло обладнання в рамках проекту міжна...
На ЧАЕС надійшло обладнання в рамках проекту міжна...

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин