Факти не підтвердилися

Як відомо, в червні 2016 року Національна поліція України пред'явила посадовим особам Чорнобильської АЕС звинувачення в тому, що кошти міжнародної технічної допомоги, що надаються Україні для реалізації міжнародних проектів на Чорнобильській АЕС, нібито розкрадаються шляхом переведення їх на рахунки Свято-Іллінської парафії Київської єпархії Української православної церкви (м. Славутич) і подальшого їх перерахування на рахунки іноземних компаній.

Крім того, були пред'явлені підозри і самій Свято-Іллінській парафії, зокрема, в тому, що нею нецільовим чином використовуються кошти, що добровільно перераховуються жителями міста (в тому числі, і працівниками ЧАЕС) на будівництво храму в м. Славутич.

Для перевірки зазначених відомостей Славутицькою міською радою була створена «Тимчасова контрольна комісія з питань перевірки збору та використання коштів на будівництво Храму Української православної церкви м.Славутич». В результаті проведеної ретельної перевірки комісією було встановлено невідповідність заявлених фактів дійсності, про що свідчить звіт, наданий комісією.

Звіт тимчасової контрольної комісії

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин