Відбулося засідання Громадської ради при Державній інспекції ядерного регулювання України стосовно Арки НБК

9 грудня 2016 року відбулося засідання Громадської ради при Державній інспекції ядерного регулювання України. Обговорювали поточний стан Нового безпечного конфайнменту (НБК) «Арка», який 29 листопада було переміщено на об’єкт «Укриття» й зруйнований аварією четвертий енергоблок Чорнобильської АЕС.

Заступник Голови Держатомрегулювання Тетяна Кілочицька презентувала присутнім результати дослідження, проведеного французьким підприємством «Novarka». (Підприємство є підрядною організацією ДСП ЧАЕС, займалось спорудженням Нового безпечного конфайнменту у зоні відчуження).

Дослідження показало, що радіаційний фон на території Чорнобильської АЕС після насування арки не погіршився. Співробітники «Novarka» у своїй роботі використали 8 постів радіаційного моніторингу, 12 пробовідбірників повітря, 2 додаткові пости моніторингу. Проводилось дослідження для з’ясування радіаційних умов на площадці ЧАЕС після насування НБК.

У рамках засідання Громадської ради також обговорювались найактуальніші проблеми зони відчуження, зокрема, будівництво нових сховищ для захоронення радіоактивних відходів й незадовільне використання коштів Державного фонду поводження з радіоактивними відходами.

Джерело інформації — Державна інспекція ядерного регулювання України.

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин