14 грудня 2016 року виповнюється десять років з моменту започаткування Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

30 листопада 2016 року виповнилося 30 років від моменту введення в експлуатацію об’єкта «Укриття». Учасникам тих трагічних подій вдалося зробити неможливе — у рекордні терміни закрити зруйнований четвертий енергоблок Чорнобильської АЕС бетонним саркофагом і зупинити подальше розповсюдження радіоактивних матеріалів за його межі.

14 грудня 1986 року інформацію про цю подію було опубліковано у центральних ЗМІ СРСР. В грудні 2006 року указом Президента України саме цей день, 14 грудня, було визначено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Кожного року ми повертаємося пам’яттю і серцем до тих незабутніх подій, щоб ще раз подякувати тим,  хто усвідомлено й жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі, хто втратив здоровя, кидаючись назустріч смерті.

2016 рік ознаменувався важливим кроком в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС — встановленням в проектне положення арки нового безпечного конфайнменту, який убезпечить існуючий об’єкт «Укриття» на наступні сто років. Це наш вклад у справу ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи сучасності, наша данина пам’яті і шани ліквідаторам-чорнобильцям. Бо всі вони виконали свій найвищий синівський обов'язок перед рідною землею і перед рідним народом — зупинили розповсюдження катастрофи, унеможливили її переростання у глобальний винищувальний смерч.

Сьогодні у  всіх нас  є нагода вкотре згадати поіменно і вшанувати світлу пам’ять загиблих та низько вклонитися героям, які поряд із нами.

Від усього серця зичимо здоров’я, щастя, добробуту, миру та спокою усім тим, хто своєю наполегливою працею причетний до цієї події! 

Адміністрація та трудовий колектив Чорнобильської АЕС.

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин