На Чорнобильській АЕС та у місті Славутич вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Представники адміністрації та трудового колективу станції, зокрема Ради молоді ЧАЕС, поклали квіти до стели «Героям Чорнобиля» біля адміністративно-побутового корпусу, а також до пам'ятного знака будівельникам «Укриття», розташованого біля оглядового павільйону, у безпосередній близькості до зруйнованого запроектною аварією четвертого енергоблоку, зараз надійно закритого старим ОУ та новим безпечним конфайнментом.

Працівники станції вшанували покладанням квітів й пам'ять Валерія Ходемчука, який загинув на робочому місті під час аварії 26 квітня 1986 року.

В урочистостях, які відбулися в Славутичі, взяли участь, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, генеральний директор ДСП «Чорнобыльська АЕС» Ігор Грамоткін, голова ППО ЧАЕС Максим Орлов. Губернатор разом з міським головою Славутича Юрієм Фомічевим, представниками адміністрації ЧАЕС та членами міської громади поклали квіти до пам'ятного знаку «Героям Чорнобиля» та вшанували пам'ять загиблих під час ліквідації аварії на ЧАЕС. 

Урочистості продовжилися в залі Кіноконцертного комплексу, де голова Київської обласної держаної адміністрації Олександр Горгана та голова Київської обласної ради та Ганна Старикова вручили нагороди ліквідаторам.

Довідково. 14 грудня в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС». Указ N 945/2006 про заснування цієї пам'ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року.

В ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більш ніж 200 000 осіб з усього Радянського Союзу, з яких більше половини представляли тогочасну УРСР.

8 грудня поточного року з ініціативи Республіки Білорусь Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, присвячену довгостроковим наслідкам Чорнобильської катастрофи. Її автори закликали ООН продовжити зусилля з відновлення постраждалих територій трьох країн - Білорусі, Росії та України. У прийнятій резолюції йдеться про необхідність продовжити моніторинг стану навколишнього середовища і здоров'я населення в постраждалих районах. Важливим символічним елементом проекту резолюції є проголошення 26 квітня Всесвітнім днем пам'яті про Чорнобильську катастрофу.

Покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасникі...
Покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасникі...
Покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасникі...
Покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасникі...
Покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасникі...

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин