Заводські приймальні випробування обладнання для СВЯП-2 завершені

Напередодні нового 2017 року завершилися випробування столу для поводження з пошкодженим ядерним паливом. Це останні заводські випробування обладнання для сховища відпрацьованого палива сухого типу (СВЯП-2), проект будівництва якого реалізується на Чорнобильській АЕС. Після цього обладнання буде відправлено з Німеччини, де його виготовляли, в Україну, і доставлено на Чорнобильську АЕС.

«До кінця березня 2017 року ми маємо завершити не тільки всі будівельно-монтажні роботи, а й індивідуальні випробування, а також комплексне випробування окремих систем, — повідомив головний інженер проекту підвищення безпеки Андрій Савін, — Це необхідно для того, щоб у квітні розпочати комплексні холодні випробування всього СВЯП-2».

Головний інженер проекту підвищення безпеки зазначив, що часу для реалізації планів залишилося небагато — за перші три місяці нового року потрібно буде виконати великий обсяг робіт. «Складність полягає в тому, що буде відбуватися не тільки завершення монтажу, але і різнопланові випробування декількох десятків одиниць обладнання, причому понад сорок одиниць — це обладнання, важливе для безпеки за класифікацією ДІЯРУ».

У квітні 2017 року на СВЯП-2 почнуться «холодні» випробування обладнання, в яких будуть задіяні вироби-імітатори ВТВЗ. Відповідно до затверджених план-графіків, у кінці 2017 року, після отримання відповідних дозволів ДІЯРУ, на СВЯП-2 стартують «гарячі» випробування з реальним ядерним паливом.

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин