Голова Державного агентства з управління зоною відчуження Віталій Петрук високо оцінив рівень діяльності фінансово-економічних служб Чорнобильської АЕС

13 лютого на Чорнобильській АЕС відбулося засідання Колегії ДАЗВ, на якому було підведено підсумки роботи підприємств зони відчуження у 2017 році. У засіданні, крім керівників підприємств і підрозділів, також взяли участь голова Державной інспекції ядерного регулювання України Григорій Плачков, представник Чорнобильського фонду «Укриття та Рахунку ядерної безпеки ЄБРР в Україні Анатолій Славіс та олова Атомпрофспілки Валерій Матов.

Перший заступник голови ДАЗВ Олег Насвіт та заступник голови агентства Володимир Фещенко оприлюднили огляд щодо роботи у минулому році підприємств, які належать до сфери управління ДАЗВ. Про работу своїх підприємств та переспективні плани на 2018 рік також доповіли виконуючий обов'язки генерального директора ДСП ЧАЕС Валерій Сейда і генеральний директор ДК «УкрДО «Радон» Андрій Бургомістренко.

У ході засідання, крім того, було розглянуто результати діяльності служби внутрішнього аудиту ДАЗВ. Підкреслюючи необхідність використання внутрішнього аудиту як засобу для розвитку підприємств зони відчуженння, Віталій Петрук нагадав: «Чорнобильська АЕС кожного року проходить перевірку Рахункової палати України. Минулорічна перевірка була особливо показова, адже, за висновком Рахункової палати, фінансово-економічна діяльність станції станції - без зауважень. Це є свідченням надзвичайно високого рівня роботи фінасово-економічних служб ЧАЕС».

Резюмуючи оприлюднену на колегії інформацію та окреслюючи завдання на 2018 рік, Віталій Петрук зазначив: «На сьогодні безпека – це основна мета, на яку спрямована діяльність підприємств ДАЗВ у зоні відчуження. Радіаційний контроль та моніторинг, поводження з РАВ, виведення ЧАЕС з експлуатації, введення в експлуатацію НБК та СВЯП-2, утримання територій в безпечному санітарному та пожежному стані – виконання усіх цих завдань зменшує ризики поширення радіонуклідів на прилеглі території».

За словами Голови ДАЗВ, одним з пріоритетних завдань на 2018 рік залишаються розбудова необхідної інфраструктури та підтримки безпеки існуючих об'єктів для поводження з РАВ на сучасному рівні, організація заходів безпеки та вдосконалення інфраструктури для відвідувачів зони відчуження, а також впровадження проекту з будівництва парку сонячної енергетики.

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин