4-5 березня відбудеться форум «Нове життя атомоградів. Розвиток зеленого підприємництва в Україні»

Атомна енергетика займає чільне місце в енергетичному міксі України. Атомні станції виробляють близько 52% української електроенергії. П’ять міст, що були створені для обслуговування потреб атомних станцій, є центрами концентрації унікальних інженерних та наукових кадрів України, які мають величезний потенціал розвитку. Але що станеться, коли АЕС закриються? Яке майбутнє очікує міста-супутники атомних станцій? 

4-5 березня 2017 року у місті Славутич зберуться представники 5 міст-атомників, щоб поговорити про майбутнє. Представники українського, німецького та шведського   зеленого підприємництва, громадських організацій, науковці та представники місцевої влади поділяться досвідом, ідеями та сучасними напрямками розвитку економіки у моноіндустріальних містах та допоможуть містам-супутникам почати формувати їх подальшу стратегію розвитку у сучасному світі. Оскільки історично ці міста є містами енергетиків та інженерів, саме розвиток зелених енергетичних технологій та інноваційних, наукоємних бізнесів може стати одним з пріоритетних напрямків їх розвитку. 

Тема швецького досвіду також не є випадковою, адже залучена до організації конференції  команда випускників програми Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина «Молодь Змінить Україну» у 2016 році вивчала у Швеції досвід успішної пост-індустріальної трансформації шведських міст. Тепер ця команда ділиться досвідом з українськими містами.

До участі запрошуються науковці, представники місцевих бізнесів, муніципалітетів, атомних станцій та громадських організацій. Організатори покривають витрати на дорогу та харчування під час події.

Реєстрація на подію тут. Учасники будуть відібрані на конкурсній основі.

З питань участі та партнерства звертайтеся: Трутень Ольга 0638043302, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
З питань розміщення у місті Славутичі звертайтеся: Старовойтова Арина 0509009474, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.    

Організатором події є мережа енергетичних інновацій Greencubator. Головними партнерами події є Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні, Фонд Конрада Аденауера та Благодійний Фонд Богдана Гаврилишина. Подія проходитиме за підтримки КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради

Для довідки: громадська організація Greencubator розвиває в Україні екосистему сталого підприємництва, кліматичних інновацій та зеленої економіки. Мета роботи організації — збільшувати кількість гравців сектору зеленої економіки та розробників кліматично-позитивних інновацій, допомагати їм із залученням інвестицій та виходом на світові ринки. У цьому члени організації вбачають шлях для виходу української економіки на сталий низьковуглецевий вектор розвитку.

Щоб допомогти підприємцям та стартапам, Greencubator проводить хакатони, конкурси, навчальні програми та інші заходи з розвитку сектору. Серед проектів ГО Greencubator — енергетичні хакатони TeslaCamp, Hack4enery, SmartEnergy Hackathon, SunnyDay, цикл конференції «Енергоефективні університети», «зелені номери» українських ділових видань, енергетичні табори «EnergyCamp», та інші заходи. В 2016 році Greencubator став українським партнером ClimateLaunchpad та Start Up Energy Transition, випустив серію роликів EnergyHeroes та фільм про майбутнє Зони Відчуження «Тут є життя». Для розвитку стартап-екосистеми в українських містах Greencubator також видав українською книгу-методологію роботи StartupAmsterdam «Місто Стартапів».

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин