Проект «Процедури і методологія звільнення матеріалів від регулюючого контролю» вийшов на фінішну пряму

Успішно та згідно з графіком завершено проект U4.01/10E «Процедури і методологія звільнення матеріалів від регулюючого контролю», який фінансується Європейською Комісією.

Держатомрегулювання України (ДІЯРУ) за результатами державної експертизи видала позитивний висновок по документу «Методологія звільнення радіоактивних матеріалів від регулюючого контролю». Методологія встановлює загальні методичні положення, на підставі яких ЧАЕС та інші підприємства, які здійснюють практичну діяльність у сфері використання ядерної енергії, зможуть розробити власні конкретні стандарти по звільненню матеріалів від регулюючого контролю.

Розробка «Методології звільнення радіоактивних матеріалів від регулюючого контролю» — це одне з ключових завдань проекту U4.01/10E «Процедури і методологія звільнення матеріалів від регулюючого контролю». Раніше у рамках була виконана ще одна задача — розробка пакету тендерної документації для реалізації наступного етапу — проектування і будівництво установки для звільнення матеріалів на ЧАЕС. Єврокомісія на підставі підготовленої документації провела тендер і 18.12.2015 укладено відповідний Контракт, який зараз реалізується на ЧАЕС.

Також у рамках проекту розроблено процедури і інструкції звільнення матеріалів для застосування на Чорнобильській АЕС.

Проект U4.01/10E «Процедури і методологія звільнення матеріалів від регулюючого контролю» реалізовувався з квітня 2014 по контракту між Єврокомісією та компанією NUVIA a.s. (Чеська Республіка). Головна мета проекту — підтримка безпечного і економічно ефективного поводження з радіоактивними відходами, які вимагають захоронення у високотехнологічних спорудах, шляхом мінімізації їх утворення.

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин