Учасники Міжнародної конференції ветеранів-атомників на ЧАЕС

16 травня учасники Міжнародної конференції ветеранів-атомників зустрілися з керівництвом Чорнобильської АЕС.

Досвідчені фахівці з різних країн, які віддали багато років атомній галузі, приїхали до м. Славутича і на ЧАЕС поділитися досвідом на міжнародній конференції і робочій зустрічі на тему «Безпека — обов'язкова умова існування і розвитку атомної енергетики у всіх країнах світу». Серед учасників заходу представники Білорусі, Болгарії, Вірменії, Казахстану, Росії, Фінляндії, Франції та України.

У рамках заходу були заслухані виступи доповідачів за такими напрямами:
1. Професіоналізм експлуатаційного персоналу на АЕС і система його підтримання на відповідному рівні. Збереження і передача критичних знань молодому поколінню.
2. Безпека при поводженні з ядерним паливом впродовж всього технологічного ланцюжка його використання (поставка, транспортування, експлуатація в реакторі, перевантаження, тимчасове і тривале зберігання, переробка).


3. Перспективи розвитку атомної енергетики в різних країнах.
4. Роль ветеранів атомної енергетики в питаннях сприяння забезпеченню безпеки АЕС з урахуванням сучасних викликів та рекомендацій МАГАТЕ.

На майданчику Чорнобильської АЕС ветерани-атомники провели робочу зустріч з керівництвом ЧАЕС, а також відвідали оглядовий павільйон об'єкта «Укриття» і місто Прип'ять.

Захід організований Міжнародним союзом громадських об'єднань «Міжнародний союз ветеранів атомної енергетики і промисловості» за підтримки Українського ядерного товариства та під патронажем НАЕК «Енергоатом».

Ветерани-атомники на ЧАЕС, 16.05.2017
Ветерани-атомники на ЧАЕС, 16.05.2017
Ветерани-атомники на ЧАЕС, 16.05.2017
Ветерани-атомники на ЧАЕС, 16.05.2017
Ветерани-атомники на ЧАЕС, 16.05.2017
Ветерани-атомники на ЧАЕС, 16.05.2017

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин