Проект СВЯП-2: йде підготовка до комплексних випробувань устаткування

19 липня почалися випробування пристрою для ТК-8 - найважливішого для поводження з відпрацьованим ядерним паливом Чорнобильської АЕС.

Пристрій для підключення виготовлено компанією BNG відповідно до технічного завдання на виготовлення і поставку обладнання для проекту будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива Чорнобильської АЕС. Безпосередньо після поставки всіх його вузлів пристрій було змонтовано, після чого настала черга виконання пуско-налагоджувальних робіт відповідно до програми індивідуальних випробувань.

В рамках даних випробувань проходить перевірка сумісності обладнання стикувального пристрою ТК-8 та нового вагона-контейнера ТК-700, який було спроектовано та  зібрано для даного проекту компанією Skoda.

Успішне виконання цих індивідуальних випробувань дозволить в подальшому переходити до комплексних випробувань нового вагона-контейнера ТК-700.

Початок «гарячих» випробувань на СВЯП-2 заплановано на грудень 2017 року.

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин