Чорнобильську АЕС відвідала делегація підкомітету у справах Держдепартаменту і закордонної діяльності і програм Бюджетного комітету Сенату США

22 жовтня 2016 року майданчик ЧАЕС відвідала делегація підкомітету у справах Держдепартаменту і закордонної діяльності і програм Бюджетного комітету Сенату США у супроводі представників Посольства. Головною метою візиту було ознайомлення з ходом реалізації проектів міжнародної технічної допомоги на майданчику ЧАЕС, зокрема, будівництва Нового безпечного конфайнменту  (НБК) та сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2). Ці проекти фінансуються з фондів ЧФУ та РЯБ, в яких США є одним із найбільших  вкладників.

В ході візиту гості зустрілися з керівництвом групи управління проектом «План здійснення заходів на об’єкті «Укриття» та обговорили поточну ситуацію у реалізації проекту. Делегація відвідала майданчики будівництва НБК та СВЯП-2, де мала змогу безпосередньо ознайомитись із ходом та темпами робіт.

Генеральний директор Ігор Грамоткін під час зустрічі на оглядовому павільйоні об’єкта «Укриття» подякував представникам підкомітету у справах Держдепартаменту і закордонної діяльності і програм Бюджетного комітету Сенату США за постійну підтримку проектів, направлених на підвищення безпеки на майданчику Чорнобильської АЕС, та висловив надію на подальшу співпрацю.

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин