Пішов з життя Ілля Ліхтарьов

14 січня 2017 року, на 82 році, пішов з життя Ілля Аронович Ліхтарьов — доктор фізико-математичних наук, професор, генеральний директор «Науково-дослідного інституту радіаційного захисту» Академії технологічних наук України, голова комісії з питань гігієнічного регламентування та нормування радіоактивних речовин та радіаційного фактора комітету Міністерства охорони здоров'я України з питань гігієнічного регламентування.

Адміністрація та колектив Чорнобильської АЕС висловлюють щирі співчуття рідним та близьким, колегам і знайомим Іллі Ароновича, людини, яка брала безпосередню участь у керівництві низкою заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році. Протягом 30 років після аварії академік Ліхтарьов тісно співпрацював з Чорнобильською АЕС, неодноразово відвідував Чорнобильську зону і ЧАЕС. З грудня 2009 Ілля Аронович працював у складі Національної комісії з радіаційного захисту населення України та вніс неоціненний вклад у розвиток радіоекології.

Для довідки. Ілля Ліхтарьов народився 1 лютого 1935 року у місті Прилуки Чернігівської області. До аварії на Чорнобильській АЕС працював у Ленінграді, в Інституті радіаційної гігієни. У травні 1986 року після катастрофи на ЧАЕС переїхав до Києва, де очолив відділ дозиметрії та радіаційної гігієни Інституту радіаційної гігієни і епідеміології ННЦ радіаційної медицини Національної академії медичних наук України.

Український біофізик, лікар-гігієніст, генеральний директор Науково-дослідного інституту радіаційного захисту Академії технологічних наук України, голова комісії з питань гігієнічного регламентування та нормування радіоактивних речовин та радіаційного фактора комітету Міністерства охорони здоров'я України з питань гігієнічного регламентування, доктор фізико-математичних наук (1976) , професор (1984), Заслужений діяч науки і техніки України (2011).

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин