ДАЗВ затвердило антикорупційну програму

Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження (далі: ДАЗВ) Віталій Петрук затвердив антикорупційну програму, яка спрямована на запобігання і протидію корупції в апараті ДАЗВ та на державних підприємствах, в установах і організаціях, що належать до сфери його управління.

З метою реалізації основних засад антикорупційної програми передбачено створити ефективні механізми для запобігання корупції та конфлікту інтересів, появи корупційних ризиків, що можуть виникнути у службовій діяльності посадових осіб, та забезпечення своєчасного усунення причин і умов появи цих ризиків.

Основними заходами з реалізації загальних засад у сфері запобігання та протидії корупції в ДАЗВ є проведення серед посадових осіб організаційної та роз’яснювальної роботи з цього питання, виявлення конфлікту інтересів та його усунення, здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів та інших вимог антикорупційного законодавства.

«Впровадження програми дозволить запобігти порушенню антикорупційного законодавства та забезпечити вжиття антикорупційних заходів, що спрямовуються на проведення відповідної роботи в агентстві та на усіх підприємствах, що належать до сфери управління ДАЗВ», — зазначив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Наразі, як цього вимагає Закон України «Про запобігання корупції», антикорупційна програма ДАЗВ на 2017 рік надіслана на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції. 

Згідно з законодавством, Національне агентство з питань запобігання корупції (далі: НАЗК) приймає пропозиції та зауваження від громадськості та експертів до антикорупційної програми Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) на 2017 рік.

Пропозиції та зауваження можна надсилати на електронну пошту НАЗК: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. протягом п’ятнадцяти днів з моменту опублікування вищевказаної антикорупційної програми (з урахуванням колегіальності роботи НАЗК).

 

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин