Завершився 3-денний семінар з культури захищеності

З 4 по 6 квітня у Славутичі на базі навчально-тренувального центру Чорнобильської АЕС проходив триденний семінар по культурі захищеності. Захід проводився спільно з Навчальним центром із фізичного захисту, обліку та контролю ядерних матеріалів ім. Дж. Кузміча.

У семінарі взяли участь представники топ-менеджменту Чорнобильської АЕС, начальники цехів та відділів, а також фахівці з питань фізичного захисту інженерної ланки. Безпосередньо навчання проводив співробітник Навчального центру з фізичного захисту, обліку і контролю ядерних матеріалів інституту ядерних досліджень Національної академії наук України Вадим Пархоменко.

У ході навчання учасники семінару розглянули питання загроз та ризиків, людського фактору, культури захищеності та ії зв'язку з культурою технічної ядерної безпеки. У якості прикладу було проаналізовано модель культури захищеності МАГАТЕ. Крім того, програма семінару передбачала ознайомлення з програмами з культури захищеності США, позитивною практикою керівництва, крітеріями самооцінки рівня культури захищеності, а також досвідом формування та розвитку культури захищеності на ЧАЕС.

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин