Звіт Рахункової палати про виконання Чорнобильською АЕС рекомендацій аудиту

На черговому засіданні Рахункової палати 11 квітня були розглянуті ряд звітів державного зовнішнього фінансового контролю. Серед них був і «Звіт про результати аналізу стану виконання рекомендацій Міжнародного координованого аудиту Чорнобильського фонду «Укриття».  

У засіданні Рахункової палати взяли участь голова Комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради України Ольга Богомолець та представники громадськості від громадської організації «Центр протидії корупції».

Добрі слова на адресу аудиторів Рахункової палати висловив генеральний директор Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС» Ігор Грамоткін, який зазначив, що саме завдяки проведеному Рахунковою палатою у 2006 році аудиту, Європейський банк реконструкції та розвитку погодився, аби українські спеціалісти, які до цього були відсторонені від міжнародних проектів на майданчику Чорнобильської АЕС, замінили запрошених західних фахівців. 

«Я хотів би подякувати Рахунковій палаті за велику допомогу, тому що в тій арці, яка зараз стоїть, є частка праці і Рахункової палати, бо ви сприяли збереженню колективу Чорнобильської АЕС», — сказав Ігор Грамоткін.

За матеріалами Управління інформаційної політики 
Рахункової палати України

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин