Заява про екологічні наслідки діяльності щодо проекту ЗПРРВ

Заява про екологічні наслідки діяльності щодо проекту "Чорнобильська АЕС. Завод з переробки рідких радіоактивних відходів (Коригування)"

Завод з переробки рідких радіоактивних відходів (ЗПРРВ) призначений для переробки рідких радіоактивних відходів, які накопичені за період експлуатації та утворюватимуться під час виконання робіт із зняття з експлуатації енергоблоків № 1, 2, З ЧАЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему.

Проект ЗПРРВ було затверджено Розпорядженням Кабінету міністрів України від 22 березня 2001 року 105-р. Будівля та основне обладнання ЗПРРВ були споруджені ще до 2006 року, реалізація допоміжних систем та додаткових технічних рішень тривала до 2015 року за окремою проектною документацією, затвердженою у встановленому порядку.

Коригування затвердженого проекту будівництва виконується в зв'язку з додатковими технічними рішеннями, які не були передбачені та/або не реалізовані на теперішній час та приведенням реалізованих рішень до діючих нормативних документів. Основна мета коригування - завершення проектних робіт для введення ЗПРРВ у експлуатацію.

В рамках коригування виконано уточнення ОВНС з урахуванням проектних рішеньвідповідно до завдання на коригування проекту та завдання на коригування ОВНС.

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин