Рахункова палата зробила фінансовий аудит ДСП "Чорнобильська АЕС"

28 листопада Рахункова палата затвердила Звіт про результати фінансового аудиту Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" (ДСП ЧАЕС).

Проведений аудит засвідчив, що в цілому фінансова та бюджетна звітність ДСП ЧАЕС за 2016 рік забезпечує надання достовірних даних про надходження і витрати бюджету. Виявлені аудитом недоліки та відхилення мають обмежений вплив на фінансову і бюджетну звітність підприємства за 2016 рік і не викривляють інформації про його загальний фінансовий стан.

Загалом, підприємством забезпечено цільове використання виділених з державного бюджету коштів. При цьому із спрямованих у 2016 році з держбюджету 889,7 млн грн використано 888,4 млн грн (99,9 відсотка).

Окрім вказаних коштів, підприємство отримало 77 млн грн цільового фінансування з Фонду соціального страхування і близько 11 млрд грн - за рахунок міжнародної технічної допомоги. Всі суми, як одержаного державного цільового фінансування, так і міжнародної технічної допомоги повною мірою відображені у звітності підприємства.

Повний Звіт та рішення Рахункової палати про результати фінансового аудиту Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" розміщені на офіційному веб-сайті Рахункової палати.

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин