На СВЯП-2 проходить підготовка до випробувань внутрішньомайданчикового транспортного контейнера HI-TRAC-H

В рамках підготовки до випробувань внутрішньомайданчикового транспортного контейнера (ВТК) було відпрацьовано декілька технологічних операцій. Зокрема, проведено встановлення ВТК масою 71 тонна на візок системи маніпулювання і транспортування пеналів, після чого ВТК було доставлено в одне з приміщень установки з підготовки відпрацьованого палива для зберігання. Далі за допомогою крана вантажопідйомністю 125 тонн ВТК було піднято у вертикальне положення і переміщено на один зі спеціальних візків.

ВТК HI-TRAC-H є найважливішим обладнанням, яке забезпечує безпеку під час поводження з відпрацьованим ядерним паливом на СВЯП-2, виконує функції радіаційного захисту персоналу та забезпечує відведення тепла під час операцій сушіння ВЯП, заповнення ДСЕП гелієм і зварювання, транспортування та завантаження ДСЕП в бетонний модуль зберігання. Це один із ключових елементів системи проміжного сухого зберігання, реалізованої на СВЯП-2 для довготривалого проміжного зберігання відпрацьованого ядерного палива реакторів РБМК-1000 Чорнобильської АЕС.

 

Контейнер призначений для виконання транспортно-технологічних операцій з двостінним сухим екранованим пеналом (ДСЕП) на майданчику сховища.

Після проведення аналогічних операцій з другим внутрішньомайданчиковим контейнером передбачається проведення наступної серії випробувань, кінцева мета яких - забезпечення готовності системи поводження з двостінним сухим екранованим пеналом до проведення комплексних випробувань СВЯП-2 з імітаторами, а потім комплексних випробувань СВЯП-2 з ВТВЗ.

15 лютого 2018 року
15 лютого 2018 року
15 лютого 2018 року
15 лютого 2018 року
15 лютого 2018 року
15 лютого 2018 року

Найближчі події

26 квітня 1986 року в 01 год. 23 хв. 40 с. за московським часом в ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки сталася аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС
У травні 1970 р. були розпочаті роботи з підготовки (розмітки) котловану під 1-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

Розсилка новин