В НТЦ ЧАЕС проходить навчання за міжнародними проектами

З 19 по 21 грудня в навчально-тренувальному центрі Чорнобильської АЕС проходить навчання за двома міжнародними проектами: ДСП «Чорнобильська АЕС» — U4.01/10E «Методологія та процедури звільнення від регулюючого контролю радіоактивних матеріалів на ЧАЕС» та НАЕК «Енергоатом» — U4.01/10B «Удосконалення систем характеризації радіоактивних відходів на діючих атомних електростанціях України».

Фінансування проектів міжнародної технічної допомоги здійснюється за рахунок коштів Комісії Європейського Співтовариства (Європейська Комісія) у рамках Програми «Інструмент стабільності та ядерної безпеки» (ІСЯБ).

Проект Чорнобильської АЕС тривав два роки і зараз, на останньому етапі, стоїть завдання навчити персонал Чорнобильської АЕС, атомних станцій України, підприємств зони відчуження, а також представників Державної інспекції ядерного регулювання розробленій методології звільнення радіоактивних матеріалів від регулюючого контролю та процедурам, інструкціям і стандартам Чорнобильської АЕС з даної тематики.

За проектом НАЕК «Енергоатом» навчання включає в себе теоретичну підготовку і практичне навчання з питань визначення масштабних коефіцієнтів і стратегії повної характеристики РАВ.

Навчання проводять зарубіжні партнери Чорнобильської АЕС з Чехії і Словаччини — компанія Nuvea, яка займається наданням послуг з вимірювання ізотопів і спектрометричного аналізу. Крім того, в процесі навчання беруть участь представники української компанії «АтомКомплексПрилад».

За підсумками навчання учасники пройдуть тестування і за його результатами отримають сертифікати встановленого зразка.

Навчальна програма в УТЦ ЧАЕС
Навчальна програма в УТЦ ЧАЕС
Навчальна програма в УТЦ ЧАЕС
Навчальна програма в УТЦ ЧАЕС
Навчальна програма в УТЦ ЧАЕС
Навчальна програма в УТЦ ЧАЕС

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин