На Чорнобильській АЕС продовжуються роботи по введенню в експлуатацію нової вентиляційної труби (НВТ) та супутніх систем II черги

Друк

На Чорнобильській АЕС продовжуються роботи по введенню в експлуатацію нової вентиляційної труби (НВТ) та супутніх систем II черги.

Протягом вересня цехом експлуатації головного корпусу та зовнішніх споруд виконані перші два етапи - дослідна експлуатація та приймальні випробування НВТ. При виконанні робіт забезпечувався постійний контроль об'ємної активності повітря навколо об'єкта «Укриття» під час змін режимів систем вентиляції та закриття отвору вентиляційної труби ВТ-2, оформлені протоколи вимірювань аеродинамічних характеристик і радіаційних параметрів викидів в НВТ.

7 жовтня 2013 року відбулося засідання комісії по прийняттю системи радіаційного контролю НВТ в експлуатацію після випробувань.

В даний час за результатами виконаних робіт готується звітна документація для отримання окремого дозволу Держатомрегулювання України на експлуатацію НВТ і супутніх систем II черги ДСП ЧАЕС, а також розробляється нова експлуатаційно-технічна документація.

Для довідки: 02.08.2013 Державна інспекція ядерного регулювання України видала ДСП ЧАЕС окремий дозвіл на здійснення робіт по введенню в експлуатацію нової вентиляційної труби II черги ЧАЕС. Згідно цього дозволу введення в експлуатацію НВТ здійснювався згідно з “Рішенням про введення в експлуатацію нової вентиляційної труби II черги ДСП ЧАЕС”, та “Програмою введення в експлуатацію нової вентиляційної труби і супутніх систем II черги ДСП ЧАЕС”, затвердженими 04.07.2013.