3 квітня Чорнобильську АЕС з робочим візитом відвідав голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра

Друк

Володимир Шандра відвідав майданчик будівництва нового безпечного конфайнмента, де ознайомився з ходом робіт по даному проекту. Виконуючий обов'язки генерального директора Чорнобильської АЕС Валерій Сейда докладно розповів про те, які заходи виконані і виконуються для підвищення безпеки «Укриття», як реалізується проект Нового безпечного конфайнмента, відповів на запитання щодо самих робіт на майданчику і труднощів, які пов'язані з процесом їх проведення.

В рамках візиту відбулася нарада за участю керівництва Державного агентства України з управління зоною відчуження, Чорнобильської АЕС та міського голови м.Славутича - міста, де в своїй переважній більшості проживає персонал ЧАЕС. В рамках наради обговорювалися питання, що стосуються як ходу робіт зі зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та реалізації міжнародних проектів, так і їх фінансового забезпечення. В першу чергу, це проблемні питання недостатнього бюджетного фінансування запланованих робіт, виконання зобов'язань України щодо українського внеску до Чорнобильського Фонду «Укриття» (ЧФУ).

Візит В.Шандри на ЧАЕС 03.04.14
Візит В.Шандри на ЧАЕС 03.04.14