На заводі з переробки рідких радіоактивних відходів (ЗПРРВ) розпочато проведення комплексних «активних» випробувань

Друк

На заводі з переробки рідких радіоактивних відходів (ЗПРРВ) розпочато проведення комплексних «активних» випробувань (етап введення в експлуатацію).

Сьогодні 09.04.2014 в приймальні ємності ЗПРРВ прийнято 6,0 м3 радіоактивних відходів (кубовий залишок) зі сховища рідких відходів. Роботи виконуються за «Програмою проведення комплексних випробувань активних ЗПРРВ з переробки РРВ (кубовий залишок)», погодженою з Держатомрегулювання України.

Для забезпечення виконання робіт за програмою, координації дій персоналу підрозділів ДСП ЧАЕС, що бере участь у проведенні випробувань, розпорядженням директора технічного (- головного інженера) призначена робоча група з проведення комплексних «активних» випробувань.

Персонал ЗПРРВ здійснює виконання технологічних операцій згідно з програмою, контролює стан устаткування та радіаційний контроль на об'єкті. Зауважень не виявлено.

14.04.2014 очікується отримання перших упаковок РАВ, які будуть розміщені в зал витримки кінцевого продукту ЗПРРВ для набору міцності цементної матриці.