Чорнобильську АЕС відвідали представники Держатомрегулювання України і делегація Комісії ядерного регулювання США

Друк

4 червня Чорнобильську АЕС відвідали представники Державної інспекції ядерного регулювання України (ДІЯРУ) і делегація Комісії ядерного регулювання США (КЯР США), очолювана паном Вільямом Остендорфом, комісіонером КЯР США. До складу делегації КЯР США також увійшли відомі експерти - виконавчий директор з діяльності Сатоіус Марк Ентоні, керівник відділення міжнародного співробітництва та допомоги Афшар-Ту Мюге і фахівець в галузі міжнародних відносин Віттік Сьюзан ван Лентен.

Візит відбувся в рамках угоди між ДІЯРУ і КЯР США про обмін технічною інформацією та співробітництво у сфері ядерної та радіаційної безпеки. У ході візиту в Україну представники Комісії мають намір ознайомитись також з діяльністю ДП ДНТЦ ЯРБ і відвідати Хмельницьку АЕС.

На Чорнобильському майданчику гості відвідали макетний зал, де отримали інформацію про поточний стан промислового майданчика станції, а також побували на заводі з переробки рідких радіоактивних відходів, промисловому комплексі з поводження з твердими РАВ, майданчику монтажу нового безпечного конфайнменту та будівельному майданчику СВЯП-2.

Значну увагу члени американської делегації приділили Арці нового безпечного конфайнмента, що зводиться. «Це грандіозна споруда і технології, що застосовуються при її будівництві, не можуть не вражати!» - Зазначили вони.

У ході заключної наради з керівництвом ЧАЕС учасники обговорили перспективи подальшої співпраці на Чорнобильському майданчику.

Візит представників ДІЯРУ та КЯР США на ЧАЕС 04.06...
Візит представників ДІЯРУ та КЯР США на ЧАЕС 04.06...
Візит представників ДІЯРУ та КЯР США на ЧАЕС 04.06...
Візит представників ДІЯРУ та КЯР США на ЧАЕС 04.06...