Засідання Міжвідомчої робочої групи

Друк

7 серпня 2012 року у приміщенні Держатомрегулювання України було проведено засідання Міжвідомчої робочої групи з координації діяльності регулюючих органів під час видачі ліцензій на виконання робіт на об’єкті «Укриття» та із зняття ЧАЕС з експлуатації (МРГРО).

У засіданні взяли участь представники Держатомрегулювання України, МОЗ, Мінрегіону, Мінприроди, Держтехногенбезпеки, ДП «Укрдержбудекспертиза», Держгірпромнагляду, Державного агентства з управління зоною відчуження, ДСП ЧАЕС, ЄБРР, а також представники організацій технічної підтримки регулюючих органів.

Засідання проводилося на виконання доручення Кабінету Міністрів України за результатами участі делегації України у засіданнях Асамблей донорів Чорнобильського фонду «Укриття» (ЧФУ) та вкладників Рахунку ядерної безпеки (РЯБ), які відбулись 27 червня 2012 року в м. Лондон.

На засіданні МРГРО обговорювались питання організації та виконання експертиз міжнародних проектів, що реалізуються на Чорнобильській АЕС, з метою підвищення результативності та ефективності експертного розгляду, зокрема, проектів:
- нового безпечного конфайнмента об’єкта «Укриття» (НБК);
- сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2);
- заводу з переробки рідких радіоактивних відходів (ЗПРРВ).

Учасники засідання обговорили основні проблемні питання, що виникають при виконанні експертиз міжнародних проектів та окреслили основні підходи для вирішення критичних питань, що можуть вплинути на реалізацію проектів.

Державна інспекція ядерного регулювання України