Чорнобильську АЕС відвідав перший заступник голови Київської облдержадміністрації Ярослав Москаленко

Друк

9 жовтня Чорнобильську АЕС з робочим візитом відвідав перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Ярослав Москаленко у супроводі депутата обласної ради Миколи Урупи та славутицького міського голови Володимира Удовиченко. Мета візиту, як підкреслив Ярослав Москаленко, - знайомство з ходом робіт зі зняття Чорнобильської АЕС з експлуатації та будівництва нового безпечного конфайнмента (НБК), а також вивчення умов, у яких працює персонал ЧАЕС та підрядних організацій.

Гости відвідали оглядовий павільйон об’єкта «Укриття», де генеральний директор ДСП ЧАЕС Ігор Грамоткін та головний інженер ГУП ПЗУ Володимир Каштанов познайомили їх з історією створення цього унікального об’єкта, розповіли про виконані у 2004-2008 роках стабілізаційні заходи. Також гості побували на майданчику монтажу нового безпечного конфайнмента, на заводі з переробки твердих радіоактивних відходів, де зараз ведуться гарячі випробування, та в машинному залі блока №1, у якому повним ходом ідуть роботи з демонтажу обладнання.

В рамках візиту відбулась зустріч Ярослава Москаленка з керівниками підрозділів станції, в ході якої було обговорено ряд робочих питань, що стосуються поточної та перспективної діяльності ЧАЕС, використання наявних на майданчику ресурсів, а також нагальні питання, пов’язані з поставками газу, прийняттям правових актів, вирішення яких потребує підтримки органів влади.