Отримано позитивний висновок Комплексної державної експертизи Проекту завершення будівництва СВЯП-2.

Друк

Отримано позитивний висновок Комплексної державної експертизи Проекту завершення будівництва СВЯП-2. Замовником цього проекту є ДСП «Чорнобильська АЕС», генеральним проектувальником - державне підприємство «Центральний проектний інститут» Міністерства оборони України, підрядник - компанія «Холтек» (США).

У висновку Укрдержбудекспертизи зазначено, що «проектна документація розроблена з дотриманням вимог до міцності, надійності та довговічності будівель і споруд, їх експлуатаційної безпеки, санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, екології, пожежної, техногенної, ядерної та радіаційної безпеки».

Позитивний висновок експертизи проекту дає можливість завершити період проектування і перейти до етапу виконання фізичних робіт на майданчику.

До цього ДСП ЧАЕС належить отримати ліцензію на будівництво і введення в експлуатацію СВЯП-2 замість існуючої, роботи з якої обмежені обстеженням технічного стану споруджених будівельних конструкцій. Відповідну заяву до ГІЯРУ вже подано. У першій половині грудня буде проведена інспекційна перевірка. Як очікується, виконана робота дозволить підряднику до 1 березня 2013 року вийти на майданчик для виконання фізичних робіт із завершення проекту СВЯП-2.