Міжнародна експертна нарада в МАГАТЕ

Друк

З 28 січня по 01 лютого 2013 року в штаб-квартирі МАГАТЕ у Відні проходить міжнародна експертна нарада по зняттю з експлуатації та відновленню після ядерних  аварій. В конференції беруть участь більше 200 учасників із більш ніж 20 країн, ЄК, МАГАТЕ.

В програмі заходу обмін досвідом та уроками в галузі відновлення та зняття з експлуатації об’єктів після ядерних аварій, сучасні виклики в зазначених галузях, проблеми планування та реалізації проектів зняття з експлуатації та ремедіації, поводження з РАВ та пошкодженим паливом, роль міжнародного співробітництва у вирішенні зазначених проблем.

В нараді від України беруть участь голова та представники Державної інспекції ядерного регулювання, голова Державного агентства по управлінню зоною відчуження Володимир Холоша, представники Чорнобильської АЕС, наукових інститутів України. Досвід відновлення майданчика та ЗЕ Чорнобильської АЕС, представлений окремою доповіддю в рамках програми конференції, викликав значний інтерес у учасників. Особливу зацікавленість до чорнобильського досвіду виявили представники Японії, які зараз працюють над подоланням наслідків аварії на АЕС Фукусіма.

В рамках конференції представлені також постерні доповіді щодо виведення із експлуатації ставка-охолоджувача ЧАЕС та перетворення об’єкта «Укриття».